info One for All.
10.05.2024

OneID – поинакво дигитално искуство кое го менува секојдневјето и им заштедува време на граѓаните

Услугата за електронска идентификација на граѓаните на далечина OneID, веќе ја доживува својата поширока примена во услужувањето на граѓаните од страна на давателите на електронски услуги, институциите и организациите кај кои постои голем интерес за нејзина имплементација.

Повеќе
 
30.04.2024

Потпишан договор со Триглав Осигурувањe

Триглав Осигурување е првата осигурителна компанија која во своето портфолио на услуги вклучи услуга за целосно дигитална пријава на осигурен случај по доброволно здравствено осигурување користејќи OneID.

Повеќе
 
30.04.2024

Потпишан договор со ПроКредит Банка

Уште една банка се придружи на сѐ побројното семејство на OneID парнери. Посакуваме срдечно добредојде на ПроКредит Банка АД Скопје.

Повеќе
 
01.11.2022

OneID goes live!

Од месец ноември, Шпаркасе Банка во своето работење вклучува употреба на OneID, електронско потпишување документи и електронско архивирање, овозможувајќи им на клиентите целосно ново дигитално искуство при вршење на банкарските услуги.

Повеќе
 
27.10.2022

Потпишан договор со Комерцијална банка АД Скопје

Посакуваме топло добредојде на Комерцијална банка АД Скопје во семејството на OneID партнери!

Повеќе
 
21.10.2022

Потпишан договор со Халк банка АД Скопје

Уште една супер новост од OneID! Потпишан е договор со Халк Банка АД Скопје за употреба на OneID! Со ова партнерство, OneID е препознаена како услуга која отвора ново поглавје во дигитализацијата на процесите на Халк банка за широка палета на услуги за нејзините клиенти.

Повеќе
 
07.04.2022

OneID претставена на Technobank Conference & Exhibition 2022

Вчера Некстсенс и Thales на 21-виот Technobank Conference & Exhibition 2022 во Белград ја претставија OneID на панелот под наслов:  "OneID - Secure online authentication, identity verification, and electronic signatures, and eIDAS2 regulation as the foundation for next steps in EU digital transformation".

Повеќе
 
08.02.2022

Потпишан договор со Шпаркасе банка АД Скопје

Шпаркасе банка е нов партнер на OneID! Заради подобрено корисничко искуство и поедноставување на работењето со клиентите, но и оптимизација и автоматизација на интерните процеси во банката, Шпаркасе потпиша договор за имплементација на OneID.

Повеќе
 
21.12.2021

OneID е првата регистрирана шема за електронска идентификација од Македонија

OneID и официјално е првата шема за електронска идентификација од Македонија која е регистрирана во соодветниот регистар што го води МИОА. Ова е уште потврда за силните заложби на KIBSTrust (КИБС АД Скопје) и Nextsense за развој на сигурни и доверливи технолошки решенија кои ја забрзуваат и олеснуваат дигиталната трансформација на сите процеси.

Повеќе